Naar de inhoud Naar de footer

Vacature HR Officer

Wil jij de drijvende kracht achter onze HR-strategie vormen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben jij de HR-professional die het warm kloppend hart van onze organisatie draagt? Vind je het leuk om samen met ons verder te groeien? Bij Windkracht 5, een klein consultancybureau (22 collega’s) opererend in de energiesector, zijn we op zoek naar een HR-officer met een hands-on aanpak.

Klinkt interessant, maar wat betekent dit voor jou?

Je bent verantwoordelijk voor een breed scala aan HR-activiteiten. Intern houd je je o.a. bezig met: het creëren van een fijne prettige performance cultuur, ontwikkelen en implementeren van HR-strategieën en -initiatieven die aansluiten bij de algehele bedrijfsstrategie, adviseren en ondersteunen van het management bij HR-gerelateerde vraagstukken, (verder) ontwikkelen en beheren van trainingsprogramma’s voor personeelsontwikkeling, begeleiden van performance management processen (mederichting geven aan huidige proces), bijdragen aan het behouden van een bedrijfscultuur gericht op medewerkerstevredenheid en diversiteit & inclusiviteit. Extern hebben we ook een uitdaging op het gebied van recruitment, waarvoor jij ook verantwoordelijk bent. Tot slot ben je ook verantwoordelijk voor onze HR administratie. 

We hebben een platte organisatiestructuur en dit willen we ook graag behouden, waarbij voldoende verantwoordelijkheden en beslissingsbevoegdheden bij medewerkers liggen en alle medewerkers verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van Windkracht 5. Sinds een aantal maanden zijn we daarom intensiever bezig met werkvormen uit de Holacracy. Zo zijn er zelfsturende groepjes (cirkels) gevormd die samenwerken aan bepaalde doelen. Als HR-officer speel je een cruciale rol in het vormgeven van ons personeelsbeleid en werk je nauw samen met de verschillende cirkels (bijvoorbeeld: Finance cirkel, Marketing cirkel, IT-cirkel). Samen met de HR-cirkel heb jij de ‘trekkende rol’ in alle opzichten op het gebied van het HR-proces.

We zijn erachter gekomen dat na een lange periode van thuiswerken, we toch behoefte hebben aan een gezamenlijk fijn honk. Sinds een aantal weken is dit gezamenlijke honk gerealiseerd midden in het centrum in Amsterdam! Als HR-officer zou het super zijn als je een veilige thuishaven borgt voor onze medewerkers en dus regelmatig te vinden bent op het kantoor.

Wat kun je van ons verwachten?

Windkracht 5 is een organisatie in verandering en vol ambitie om te groeien, waar we geloven dat ieder talent uniek is. Om dit volledig te benutten vinden wij persoonlijke aandacht en vrijheid om het te ontplooien nodig. Daarom investeren we iedere dag in een sterk inclusieve organisatie waarbinnen iedereen 100% zichzelf kan zijn en vanuit zijn of haar eigen kracht kan werken en ontwikkelen. Want voor excellentie bestaat geen blueprint! Naast vrijheid om jezelf te ontplooien, gezellige borrels en (sportieve) activiteiten bieden wij:

 • Een salarisindicatie tussen de €3.500 – €5.000 bruto per maand, o.b.v. een full time dienstverband (40 uur), afhankelijk van jouw kennis en ervaring
 • Een NS-Business card waar je ook privé mee kunt reizen 
 • Mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen
 • Een gezonde werk-privé balans
 • Laptop en iPhone van de zaak
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Hybride werken
 • Aandelenregeling

Wat verwachten we van jou

Je bent voor circa 4/5 dagen per week beschikbaar, hebt een proactieve houding en vermogen om zelfstandig te werken in een dynamische omgeving. Je bent een energieke teamspeler met een oplossingsgerichte mindset en voert zowel hands-on taken uit als adviserende rol. Je bent in staat om vanuit beleid, zaken te operationaliseren en concrete invulling te geven. Je neemt een leidende rol in HR-processen, inclusief recruitment en onboarding. 

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal 2 jaar ervaring in HR, bij voorkeur in een snelgroeiende omgeving
 • Afgeronde HBO- of WO-opleiding in HRM of gerelateerd veld
 • Sterke communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels

Klinkt uitdagend, toch!

Ben je klaar voor een mooie nieuwe uitdaging binnen Windkracht 5; een organisatie waar je jezelf kunt zijn en gaat doen waar je energie van krijgt? Solliciteer dan nu! Tot snel!

Stuur hier je sollicitatie in

Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc, jpg, png, Max. bestandsgrootte: 2 GB.