Naar de inhoud Naar de footer

Windkracht 5 voor de pers

Welkom op de nieuwspagina van Windkracht 5! Onze energie-experts zijn dagelijks betrokken bij alle aspecten van de energietransitie. Daardoor hebben wij niet alleen goed zicht op de grote lijnen van dit ingrijpende veranderingsproces, maar ook op de details, de knelpunten, de kansen en de gevolgen. Onze kennis en ervaring zetten we graag in om actualiteiten te duiden en onze mening daarover te geven. Op deze pagina vind je een overzicht daarvan.

Abonneer op het ANP persportaal

Een overzicht van onze nieuwsquotes, die door diverse media zijn overgenomen, vind je ook op het ANP persportaal. Journalisten en redacteuren die onze updates automatisch willen ontvangen, kunnen zich via het portaal abonneren. Dat werkt snel, eenvoudig en is altijd up-to-date.

Onze expertquotes bereiken de media

In ons streven naar vooruitgang en bewustwording rondom thema’s die wij belangrijk vinden, zoals netcongestie, inclusiviteit, elektrisch rijden, fossiele brandstoffen, en regelgeving, hebben onze experts regelmatig bijgedragen aan het publieke debat. Hun uitspraken zijn ook regelmatig opgepikt door de pers. Hieronder volgt een overzicht van geselecteerde expertquotes die hebben geresoneerd in diverse media, wat onze betrokkenheid en impact op deze onderwerpen onderstreept.

Pers

‘Energiearmoede is voor zorgwekkend veel gezinnen nog steeds een feit’

05 juli 2024

Hoewel de daling van energiearmoede een stap in de goede richting is (van 8,6 procent naar 4,9 procent), mogen we niet uit het oog verliezen dat de problematiek nog lang niet is opgelost. Volgens de laatste cijfers hebben nog duizenden gezinnen (meer dan 400.000) moeite om hun energierekeningen te betalen. Dit betekent dat er nog steeds mensen zijn die moeten kiezen tussen verwarming en andere essentiële uitgaven. Onaanvaardbaar in een welvarend land […]

Lees verder