Naar de inhoud Naar de footer

Ontwikkelpad: kansen en mogelijkheden binnen Windkracht 5

Het ontwikkelpad: de route binnen Windkracht 5. Wij helpen (startende) consultants in hun ontwikkeling! Dit ontwikkelpad ondersteunt alle (startende) consultants/managers van Windkracht 5 om zo optimaal mogelijk onze kwaliteiten in te zetten. Zet jij de eerste stap?

Consultant met 0-2 jaar ervaring

In deze eerste ervaringsjaren als consultant begeleiden, stimuleren en ondersteunen wij jou om ervoor te zorgen dat jij jezelf zo optimaal mogelijk kunt ontwikkelen. Dit vinden wij voor jezelf, voor jouw klanten én voor ons als organisatie belangrijk. Bekijk hier welke ontwikkeling jij deze eerste jaren bij ons mag maken:

Je bent op de hoogte van de waarden (visionair, rebels, positief en inclusief) van Windkracht 5. Als persoon pas je dan ook goed binnen deze waarden. En je draagt bij aan de ontwikkeling van Windkracht 5.

Projectmanagement: Je bent in staat om zelfstandig activiteiten op te starten ter ondersteuning van een project of je kunt zelfstandig uitvoering geven aan een deelproject. De voortgang van een project wordt door jou bewaakt en je ondersteunt bij administratieve werkzaamheden voor het projectteam (PMO).

Communicatie: Je bent in staat om jezelf duidelijk en beknopt uit te drukken. Je kunt gestructureerde beknopte stukken en presentaties opstellen. Door het afnemen van interviews haal jij op een effectieve manier informatie op uit de organisatie.

Adviseren: Je analyseert een vraagstuk en komt tot een heldere analyse van het probleem. En je bent in staat om jouw standpunt op een heldere wijze over te brengen.

Bouwt en onderhoudt klantrelaties: Je weet op een efficiënte manier hulp te bieden aan de klant en bent in staat een positieve en effectieve werkrelatie met de klanten op te bouwen en te onderhouden. Je beseft dat de basis van klantrelaties in deze fase van jouw carrière worden gelegd. Door jouw instelling willen de klanten graag meer consultants van Windkracht 5!

New business: Je signaleert kansen voor nieuwe opdrachten.

Persoonlijke ontwikkeling: Je bent leergierig, vraagt om feedback en bent bereid te leren. Je bent jezelf dan ook continu aan het ontwikkelen op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Een POP (persoonlijk ontwikkeling plan) is voor jou de leidraad!

Teamontwikkeling: Je bent je bewust van de invloed van interpersoonlijke relaties en groepsdynamica op de teamontwikkeling.

Sectorkennis (energiesector): Windkracht 5 is actief in de energiesector. Het is cruciaal dat jij weet wat er speelt, het nieuws volgt en dat je kunt meepraten over de relevante onderwerpen. Kortom, je weet wat er speelt in de energiesector.

Methoden & technieken: Je kent de belangrijkste methoden & technieken zoals Prince 2, IPMA en Agile.

Senior consultant met 2-5 jaar ervaring

Je hebt inmiddels de nodige ervaring als consultant. In deze rol dagen wij jou graag uit om je continu te blijven ontwikkelen als senior consultant, uiteraard samen met ons. Bekijk hier welke ontwikkelingen je bij ons kunt maken:

Je draagt actief de waarden (visionair, rebels, positief en inclusief) van Windkracht 5 uit en past deze toe in je werk. Met jouw positieve instelling, inclusiviteit en een tikkeltje rebellerend gedrag draag je bij aan de ontwikkeling van Windkracht 5.

Projectmanagement: Je bent in staat om zelfstandig een (basis) project te leiden. Hierin neem je de omgeving effectief mee en ben je in control op het volledige project. Je zorgt voor een goede voorbereiding, uitvoering en aflevering van projecten. Daarnaast coach je collega consultants op PMO skills.

Interim-management:
In een interim-opdracht pak jij de teamlead functie. Je adviseert op het gebied van structurele verbeteringen richting de bovenliggende laag, waarbij je de juiste balans tussen de relatie en resultaten nastreeft. Daarnaast ben je in staat om kansen en leads te formuleren voor Windkracht 5.

Communicatie: Je bent in staat om effectief meetings te leiden en aan te sturen. Met vertrouwen en overtuiging kun jij jezelf zowel in- als extern presenteren. Je draait je hand niet om voor improviseren voor een publiek.

Adviseren: Je zet analyses om in een heldere conclusies met mogelijke oplossingen. Je bent in staat om plannen en ideeën te onderbouwen met een argumentatie die aansluit bij de doelgroep. Op een effectieve wijze kun jij omgaan met eventuele weerstand.

Bouwt en onderhoudt klantrelaties: Je weet op een efficiënte manier de wensen van de kant te onderzoeken en vertaalt deze in passende oplossingen. Bij veranderingen en beslissingen weet jij steun en vertrouwen van de klant te winnen en te behouden. Je bouwt aan vaste klantrelaties en onderhoudt een actief netwerk.

New business: Je bent actief bezig met het zoeken en creëren van nieuwe business opportunity’s. Bij het opstellen van voorstellen en offertes werk je samen met de collega’s van Windkracht 5.

Persoonlijke ontwikkeling: Je motiveert jezelf, collega’s en teamleden zodat iedereen het beste uit zichzelf haalt. Op het gebied van persoonlijke effectiviteit ben je jezelf continu aan het ontwikkelen. Jouw POP (persoonlijk ontwikkeling plan) is voor jou hierin de leidraad. Actief om feedback vragen is voor jou geen issue.

Teamontwikkeling: Je bent je bewust van de ontwikkelpunten van collega’s en vindt het geen probleem om hen zowel gevraagd als ongevraagd feedback te geven.

Sectorkennis (energiesector): Windkracht 5 is actief in de energiesector. Het is cruciaal dat jij weet wat er speelt, het nieuws volgt en dat je kunt meepraten over de relevante onderwerpen. Kortom, je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op deze sector en bent bekent met de invloed hierop binnen je eigen projectomgeving.

Methoden & technieken:
Je bent in staat om methoden en technieken en tools toe te passen in het managen van projecten.

Manager met 5-8 jaar ervaring

In deze functie als manager werk je nauw samen met andere teamleden om jouw individuele groei en ontwikkeling te blijven ondersteunen en bevorderen. Dit vinden wij voor jezelf, voor jouw klanten én voor ons als organisatie belangrijk. Bekijk hier welke ontwikkelingen je bij ons kunt maken:

Onze waarden vormen jouw bron van inspiratie voor je eigen ontwikkeling en die van onze klanten. Je bent een voorbeeld voor de omgeving en bent in staat om collega’s te coachen op het uitdragen van deze waarden.

Projectmanagement: Je bent verantwoordelijk voor de realisatie en begeleiding van projecten. Je hebt meerdere interim opdrachten succesvol afgerond en bent in staat om zelfstandig een (complex) project te initiëren en tot een succes te brengen. In projecten geef je leiding aan andere (Windkracht 5) consultants en medewerkers van de klant.

Interim-management: Je bekleedt de managementfunctie in interim-opdrachten. Je adviseert op het gebied van structurele verbeteringen richting de bovenliggende laag, waarbij je de juiste balans tussen de relatie en resultaten nastreeft. Daarnaast formuleer je kansen en leads voor Windkracht 5.

Communicatie: Jij krijgt de omgeving mee in een verhaal. Je voelt tegengestelde belangen haarfijn aan en weet hier effectief op te anticiperen. Je bent in staat om effectief meetings voor te zitten. Met vertrouwen en overtuiging kun jij jezelf zowel in- als extern presenteren.

Adviseren: Je herkent situaties en kunt problemen in verband brengen met voorgaande situaties. Doordat jij opbrengsten voor een ander zichtbaar maakt weet jij belangentegenstellingen te overbruggen. Op een effectieve wijze ben jij in staat ideeën en plannen zo te presenteren dat zij hun standpunt wijzigen en activiteiten daarop aanpassen.

Bouwt en onderhoudt klantrelaties: Je bent bekend met de business van de klant en weet precies wie de beslissers en beïnvloeders zijn. De onderneming van de klant stel je altijd centraal en je bouwt aan vaste klantrelaties en onderhoudt een actief netwerk.

New business: Je haalt nieuwe opdrachten binnen bij bestaande klanten. Voor bestaande en nieuwe klanten ben jij in staat zelfstandig voorstellen en offertes te produceren.

Persoonlijke ontwikkeling: Je werkt nauw samen met andere teamleden om jouw individuele groei en ontwikkeling te ondersteunen en te bevorderen.

Teamontwikkeling: Je bent je bewust van de interventiemethodes om teamontwikkeling te bevorderen en werkt gezamenlijk met het team aan teamontwikkeling.

Sectorkennis (energiesector): Windkracht 5 is actief in de energiesector. Het is cruciaal dat jij weet wat er speelt, het nieuws volgt en dat je kunt meepraten over de relevante onderwerpen. Kortom, je bent op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in de industrie en het bedrijfsleven en deelt deze kennis actief met anderen.

Methoden & technieken:
Je ben op de hoogte van alle nieuwe methodologische ontwikkelingen en deelt deze kennis actief met collega’s en teamleden. Je hebt goede kennis en ervaring in het inrichten van alle projectfases en kan een projectteam samenstellen en aansturen.

Senior manager/consultant met 8+ jaren ervaring

In deze functie weet jij een omgeving en voorwaarden te creëren waarin individuele groei wordt bevordert. Dit vinden wij voor jezelf, voor jouw klanten én voor ons als organisatie belangrijk. Bekijk hier welke ontwikkelingen je bij ons kunt maken:

Onze waarden (visionair, rebels, positief en inclusief) zijn voor jou eigen geworden. Je bent een voorbeeld voor de omgeving en bent in staat om collega’s te coachen op het uitdragen van deze waarden.

Projectmanagement: Je kunt meerdere (complexe) projecten of een programma tegelijk managen. Je bent goed in staat om te beoordelen of tools, methodieken en technieken op doelmatige wijze worden toegepast door projectteams en kan tijdig en effectief interveniëren in het belang van het behalen van de doelstellingen.

Interim-management: Voor jou is het geen probleem om een team, bedrijfsonderdeel of bestuur te managen en aan te sturen. Je beschikt over voldoende organisatiesensitiviteit om (interim) leiding te geven aan teams in een complexe omgeving. Je bent in staat om structurele verbeteringen te initiëren en de bovenliggende laag daarover te adviseren. Daarnaast formuleer je kansen en leads voor Windkracht 5.

Communicatie: Op een effectieve manier te interveniëren en conflicten op te lossen is voor jou geen probleem. Je voelt tegengestelde belangen haarfijn aan en weet hier effectief op te anticiperen. Je bent in staat om effectief meetings voor te zitten. Met vertrouwen en overtuiging kun jij jezelf zowel in- als extern presenteren.

Adviseren: Jij kunt organisatie-breed omgaan met weerstand. Je creëert draagvlak binnen de organisatie. Je treedt op als de vertrouwde adviseur voor de klant en wordt gevraagd om problemen op te lossen. Op een effectieve wijze ben jij in staat ideeën en plannen zo te presenteren dat zij hun standpunt wijzigen en activiteiten daarop aanpassen.

Bouwt en onderhoudt klantrelaties: Je bent voortdurend bezig met het onderhouden van het persoonlijke netwerk. Je staat bekent als die vertrouwde adviseur voor de klant en wordt vanuit het netwerk benaderd voor projecten en interim management posities.

New business: Je beschikt over een goed gevulde salesfunnel en weet regelmatig een nieuwe klant binnen te halen. Je bent in staat om je eigen omgeving en netwerk uit te bouwen.

Persoonlijke ontwikkeling: Je weet een omgeving en voorwaarden te creëren waarin individuele groei wordt bevordert. Hierin acteer jij als coach en mentor en weet je anderen te inspireren.

Teamontwikkeling: Je bent in staat om een omgeving te creëren die individuele groei en teaminspanningen ondersteunt en bevordert.

Sectorkennis (energiesector): Windkracht 5 is actief in de energiesector. Jij hebt een duidelijke visie op de sectorontwikkelingen van morgen en communiceert hier actief over.

Methoden & technieken: Je beschikt over een eigen visie op het inzetten van methoden en technieken en tools en bent in staat om te beoordelen of deze op doelmatige wijze worden toegepast door projectteams. Tijdig en effectief intervenieer je het belang van het te behalen doel. Je ontwikkelt zelf nieuwe tools en weet deze toe te passen.