Naar de inhoud Naar de footer

Wie zijn wij

Gerhold Runneboom : Consultant

Gerhold op LinkedIn

Ik ben Gerhold, een echte levensgenieter, professional, familieman, manager en leider die graag nieuwe uitdagingen aangaat. Met veel passie ga ik dan ook de uitdaging aan om mijn kennis en ervaring in te zetten om de missie – beweging in energietransitie – tot stand te brengen.

Geboren in het jaar van het wonderbaarlijke verhaal van Apollo 13 (1970), ben ik al op jonge leeftijd geïnteresseerd geraakt in het raakvlak tussen bedrijfsvoering en techniek. Na mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, volgde een lange carrière bij IBM. Hier kreeg ik de kans om zowel in Nederland, Europa als de Verenigde Staten te werken met hele diverse en multidisciplinaire teams. Vele complexe bedrijfsproblemen in verschillende industrieën, waaronder de energiemarkt, passeerden in mijn werk de revue. Om feeling te houden met wat er leeft, wat werkt en waar knelpunten liggen (zowel als consument als producent) ben ik eind 2021 gestart als Energiecoach binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Binnen Windkracht 5 voel ik mijzelf helemaal op mijn plek dankzij het hechte team van enthousiaste, down-to-earth professionals en veranderaars die weten waar ze over praten. Ik vind het mooi dat wij als Windkracht 5 een duidelijke visie hebben en op allerlei manieren echt verandering in gang zetten in de energietransitie. Mijn focus ligt op het maximaal inzetten en benutten van data en nieuwe technologieën om de energietransitie te versnellen. Dit betekent ook verbinden van mensen en organisaties en veelal complex lijkende problemen terugbrengen tot behapbare brokken. Zo maken we samen de transitie mogelijk!