Naar de inhoud Naar de footer

Wie zijn wij

Edwin Groot : Partner

Edwin op LinkedIn

Mijn naam is Edwin en ik ben ruim 23 jaar actief in de energiesector. Veel ervaring heb ik opgebouwd in zowel de instandhouding als de aanleg van gas-, elektriciteit- en telecomnetten bij netbeheerders in Nederland, Ierland en Tsjechië. Ik vind het belangrijk om zowel in het management, binnen bedrijven waar ik gewerkt heb als in de energiesector, veel nadruk te leggen op het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden. Het aanspreken van het enorme potentieel dat in goede samenwerkingen verborgen ligt in combinatie met het werken met veel verschillende personen en organisaties trekt mij enorm aan!

Mijn ervaring en deskundigheid zet ik sinds 12 jaar ook in bij diverse commissies. Binnen deze commissies worden voorstellen beoordeeld die gericht zijn op het leveren van een bijdrage aan de energietransitie in Nederland en het versterken van de kennispositie van West-Europa. Met deze beoordeling wordt bepaald of voorstellen in aanmerking komen voor nationale of Europese subsidies.

Binnen Windkracht 5! help ik met veel plezier jonge talenten als mentor in hun ontwikkelstappen. Ik vind het belangrijk dat onze jonge talenten als persoon sterker worden waardoor ze zelf beter in staat zijn om hun eigen talenten volledig en onbevangen in te zetten. Voor mij is Windkracht 5! een mooie samenwerking tussen een groep enthousiaste en inspirerende collega’s. Ik vind het heel fijn om hier mijn ervaringen over te kunnen dragen en om gezamenlijk aan een mooie ambitie te werken: het realiseren van beweging in transitie. Het geeft mij veel energie om te zien dat wij steeds weer in staat zijn om complexe projecten of samenwerkingen een stap voorwaarts te laten maken!