Nieuws

Volg ons LinkedIn

Windkracht 5! voltooit eerste fase in professionalisering onderhoud bij Vattenfall Onshore Wind

Een nieuwe aanpak om het onderhoud van de elektrische infrastructuur van windparken te professionaliseren, storingen proactief te voorkomen of snel weer opgelost te krijgen! Met deze opdracht meldde de BU Onshore Wind van Vattenfall zich bij Windkracht 5!

Samen met opdrachtgever Gerben Epema (Head Onshore O&M Delivery Netherlands Vattenfall) en zijn medewerkers bogen wij (Sandeep, Edwin, Ewoud en Goziëm) ons over de aanleiding: een aantal storingen uit het verleden waardoor een heel windpark voor een langere periode uit bedrijf was. Cruciaal voor Vattenfall is uiteraard het voorkomen van deze storingen of zorgen dat deze snel opgelost kunnen worden. Dit om derving vanuit het windpark te minimaliseren.

De aanpak van Windkracht 5!
Met veel enthousiasme ging Windkracht 5! aan de slag met interviews en workshops. Interviews om commitment te krijgen voor de professionalisering en alle veranderingen die daaruit voortvloeien voor de onderhoudsorganisatie. Workshops om onderhoudsplannen te definiëren, hierop goedkeuring te krijgen en de scope van het uit te besteden werkpakket helder te krijgen voor vijf windparken. Daarnaast waren deze workshops van belang om de onderhoudsprocessen en systemen te beschrijven en vast te stellen, met de daarbij horende rollen en de verantwoordelijkheden. Als extraatje hebben we een roadmap met een gefaseerde aanpak van de vervolgstappen overhandigd aan Gerben Epema.

Gerben Epema: “Windkracht 5! heeft ons zeker een stap vooruitgebracht; aan de hand van een aantal goed voorbereide workshops hebben we gezamenlijk een onderhoudsplan gemaakt voor de elektrische infrastructuur van onze windparken in Nederland.”

Heeft u ook (operationele) verbetervraagstukken en bent u benieuwd naar de aanpak van Windkracht 5!? Wij komen graag met u in contact.

Kinderen op veld met windmolens