Naar de inhoud Naar de footer

'Anti-woke staat gelijk aan anti-vrouw'

De term ‘woke’ staat voor een bewustzijn van maatschappelijke ongerechtigheden en discriminatie. Het is helaas een besmette term geworden die door rechtse populisten is gekaapt. Volgens hen is diversiteit en inclusie overbodig en zelfs schadelijk.

Diversiteit is goed voor de winst

Geheel onterecht. Uit onderzoek blijkt dat diversiteit binnen bedrijven niet alleen een kwestie van rechtvaardigheid is, maar ook van economische winst. Zo hebben bedrijven met een hoge genderdiversiteit en gemende managementteams veel meer kans op bovengemiddelde winstgevendheid.

Het uitsluiten van vrouwen uit topfuncties is dus niet alleen moreel verwerpelijk, maar ook schadelijk voor de bedrijfsresultaten. Innovatieve ideeën en verschillende perspectieven, die cruciaal zijn voor groei en succes, komen immers voort uit diversiteit. Bedrijven die zich laten leiden door anti-woke sentimenten snijden zichzelf in de vingers door waardevolle talenten te negeren en een vijandige werkcultuur te creëren.

Vrouwen verdienen dezelfde kansen

Bovendien is er de menselijke kant. Vrouwen verdienen dezelfde mogelijkheden als mannen om hun ambities na te streven en topfuncties te bekleden. Anti-woke geluiden ondermijnen deze fundamentele rechten en brengen ons terug naar een tijd waarin vrouwen als minderwaardig werden beschouwd.

Het is belangrijk om deze retrograde beweging af te wijzen en te blijven strijden voor een wereld waarin talent en inzet worden gewaardeerd, ongeacht geslacht. Het is tijd om het anti-woke sentiment te laten varen en te kiezen voor een inclusieve en winstgevende toekomst voor iedereen.

Hopelijk waait deze zorgwekkende Amerikaanse ontwikkeling niet over naar Europa.