Wie zijn wij?

Volg ons LinkedIn

Edwin Groot – Kabalt

Partner |

Edwin Groot

Mijn naam is Edwin en ik ben ruim 23 jaar actief in de energiesector. Veel ervaring heb ik opgebouwd in zowel de instandhouding als de aanleg van gas-, elektriciteit- en telecomnetten bij netbeheerders in Nederland, Ierland en Tsjechië. Ik vind het belangrijk om zowel in het management, binnen bedrijven waar ik gewerkt heb als in de energiesector, veel nadruk te leggen op het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden. Het aanspreken van het enorme potentieel dat in goede samenwerkingen verborgen ligt in combinatie met het werken met veel verschillende personen en organisaties trekt mij enorm aan!

Mijn ervaring en deskundigheid zet ik sinds 12 jaar ook in bij diverse commissies. Binnen deze commissies worden voorstellen beoordeeld die gericht zijn op het leveren van een bijdrage aan de energietransitie in Nederland en het versterken van de kennispositie van West-Europa. Met deze beoordeling wordt bepaald of voorstellen in aanmerking komen voor nationale of Europese subsidies.

Binnen Windkracht 5! help ik met veel plezier jonge talenten als mentor in hun ontwikkelstappen. Ik vind het belangrijk dat onze jonge talenten als persoon sterker worden waardoor ze zelf beter in staat zijn om hun eigen talenten volledig en onbevangen in te zetten. Voor mij is Windkracht 5! een mooie samenwerking tussen een groep enthousiaste en inspirerende collega’s. Ik vind het heel fijn om hier mijn ervaringen over te kunnen dragen en om gezamenlijk aan een mooie ambitie te werken: het realiseren van beweging in transitie. Het geeft mij veel energie om te zien dat wij steeds weer in staat zijn om complexe projecten of samenwerkingen een stap voorwaarts te laten maken!

Nancy Kabalt – Groot

Partner |

Nancy Kabalt-Groot

Ik ben Nancy, een zeer bevlogen consultant en interim manager in de energiesector. Het werken in de energietransitie en het benutten van de kracht van diversiteit vormen mijn drijfveren.
Nadat ik jaren geleden mijn vwo-diploma behaalde, ging ik voor een jaar het avontuur aan op een high school in Amerika. Eenmaal terug in Nederland studeerde ik binnen 4 jaar af aan de UvA. Mijn eerste echte job-uitdaging vond ik bij Giant Bicycles, waarna ik via Dotcom mijn intrede in de energiesector maakte. Inmiddels ben ik vele mooie ervaringen rijker in de energiesector.

Ik vind het geweldig om als consultant met het team van Windkracht 5! het verschil te kunnen maken voor onze klanten. Zonder omlijnde kaders én met het oog gericht op elke unieke klant. Met mijn talent en expertise zorg ik voor duurzaam gedragen veranderingen binnen organisaties. Voor mij is het belangrijkste dat deze veranderingen bestaan uit de combinatie van grote veranderingen die plaatsvinden in de buitenwereld met het opbouwen van nieuwe teams om die veranderingen het hoofd te bieden. Mijn kracht zit in het laten slagen van samenwerkingen. In mijn ogen zijn het de mensen die de transities maken in bedrijven. Als ik weer vertrek zijn het de mensen die de kar trekken. Dat is voor mij echt onherstelbare vooruitgang!

Goziëm Frijmersum

Partner |

Goziem Frijmersum

Mijn naam is Goziëm en ik ben één van de oprichters van Windkracht 5! Starten van W5! was voor mij een unieke mogelijkheid om met gelijkgestemden kennis, ervaring en bevlogenheid te bundelen en in te zetten voor de energietransitie.

Na mijn technische en bedrijfskundige opleidingen ben ik mij gaan focussen op het verbeteren van assetmanagement, operations en het toepassen van data-gedreven oplossingen. Ik heb in verschillende senior managementfuncties gewerkt voor bedrijven in de energie- en procesindustrie, opererend in Nederland en de UK.

Opgegroeid in Suriname tussen verschillende culturen heb ik geleerd hoe te verbinden met anderen in de samenwerking. Daar zit voor mij de kern van inclusiviteit: jouw rol en verantwoordelijkheid innemen in de groep, zonder de kern van jouw eigen ‘zijn’ aan te passen. Ik vind dat alleen als jij jezelf mag zijn, jouw talenten volledig tot bloei komen. Als bestuurder binnen Windkracht 5! zet ik me ervoor in dat dit dé plek wordt waar de transitie naar de beste versie van jezelf direct bijdraagt aan de transitiedoelstellingen van onze opdrachtgevers.

Henriëtte Derks

Partner |

Henriette Derks

Mijn naam is Henriëtte. Met veel passie streef ik naar het bereiken van duurzaam resultaat door te zoeken naar manieren die het beste uit mensen en organisaties te halen. Het optimaliseren en stroomlijnen van processen geeft mij energie.

Ik heb diverse adviseursrollen bekleed bij netbeheerders, combi organisaties en aannemers. Dankzij deze ervaringen in combinatie met mijn brede ervaring als lijn-, project- en interim- en verandermanager heb ik een sterke focus op het bereiken van blijvende resultaten. Ik sta voor een aanpak met aandacht voor zowel de harde als de zachte kant van ontwikkeling en verandering. Verandering van organisatiecultuur of houding en gedrag van medewerkers gaat niet vanzelf. Het betreft geen knop je die van de ene op de andere dag omzet, maar het is een continue weg die je samen doorloopt om langzaam maar zeker het gestelde doel te bereiken. Met mij kun je er van op aan dat ik een portie boerinnenverstand, een luisterend oor, doorzettingsvermogen en relativeringsvermogen mee breng, dus samen komen we er vast!

Ryco Buffinga

Partner |

Ryco Buffinga

Mijn naam is Ryco. Het bereiken van tastbare resultaten en het aansturen van meerdere projecten tegelijkertijd geeft mij veel energie! Inmiddels heb ik ruim 14 jaar ervaring in het opzetten, uitvoeren en implementeren van projecten en programma’s bij diverse grote organisaties zoals KPN, ING, Stedin, Alliander en Enexis.

Het schakelen tussen verschillende niveaus binnen organisaties gaat mij gemakkelijk af. In mijn rol als consultant zorg ik ervoor dat ik mensen achter een gemeenschappelijk doel krijg met als belangrijkste factor; het beste in professionals naar boven halen! Als (project)manager heb ik zowel oog voor de mensen die een rol spelen, maar verlies ik ook de (politieke) omgeving niet uit het oog.
Ik vind het belangrijk om in mijn projecten aandacht te hebben voor alle facetten van de verandering. Van organisatiedoelstellingen, visies van directie en werknemers tot de veranderingen in de manier van werken. Elke organisatie is anders en heeft andere tools nodig om duurzame vooruitgang te realiseren. Binnen Windkracht 5! hanteren wij daarom geen vaste modellen, we kijken niet naar kaders maar naar nieuwe mogelijkheden binnen projecten. Waarbij ik mijn eigen invulling kan geven op basis van mijn eigen idee, ervaring en talent!

Bram Straten

Business Consultant |

Bram Straten

Ik ben Bram, een consultant in de energiesector met een voornamelijk leidinggevende achtergrond. Mijn loopbaan ben ik in 2009 gestart bij Defensie, aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. In die periode heb ik mezelf goed leren kennen waar ik dankbaar voor ben want al deze lessen en ervaringen kan ik tot op de dag van vandaag toepassen in mijn werk.

Na een studie Militaire Krijgswetenschappen en Internationaal Recht kreeg ik de kans om als managementtrainee bij Alliander te gaan werken. Na dit traineeship heb ik tot 2021 verschillende leidinggevende functies binnen Alliander vervuld en veel ervaring opgedaan in de energiesector. Een mooie nieuwe uitdaging volgde om als consultant voor Windkracht 5! aan de slag te gaan en bij verschillende klanten het verschil te gaan maken in de energiesector!

Mijn energie haal ik uit samenwerken met een groep mensen en met elkaar de gestelde doelen te bereiken. Belangrijk vind daarbij om op sociale wijze met elkaar om te gaan, ervoor te zorgen dat klanten zich gehoord voelen en dat ik acceptatie voor voorgestelde oplossingen kan creëren in mijn stakeholderveld. Mensgerichte aanpak, waarbij processen en methoden moeten aansluiten op de uitdaging is waar ik voor sta. Verandering begint immers bij mensen!

Sandeep Punwasi

Business Consultant |

Sandeep Punwasi

Mijn naam is Sandeep en ik geloof dat je met het creëren van draagvlak gezamenlijk doelen bereikt en daardoor op een duurzame manier impact maakt op de omgeving. Van origine ben ik afkomstig uit Suriname, waar ik na mijn bachelor studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft mijn master Sustainable Energy Technology heb behaald. Een bijdrage leveren aan de energietransitie als maatschappelijke en technische uitdaging is voor mij belangrijk. Ik krijg veel energie door vanuit de technische inhoud continu maatschappelijke impact te creëren!

Door mijn leergierigheid te combineren met goed luisteren, laat ik mijn analyse en creativiteit los om vervolgens tot voorstellen te komen. Ik ben leergierig en hou ervan om mijn kennis op diverse vlakken te verbreden zodat ik die ook weer zo breed mogelijk kan inzetten.

Bij Windkracht 5 ben ik terecht gekomen via Global People. Tijdens de kennismakingsgesprekken was het voor mij al snel duidelijk, dit avontuur aan gaan en samen met Windkracht 5 meegroeien past bij mij! De open en transparante werksfeer in combinatie met de korte lijnen binnen onze organisatie spreken mij aan. Ik vind het bijzonder dat je als medewerker ook invloed kunt hebben op de toekomstkeuzes die wij maken als bedrijf.

Ewoud Groot

Business Consultant |

Ewoud Groot

Ik ben Ewoud, de komende jaren ga ik mijzelf binnen Windkracht 5! ontwikkelen tot een ervaren consultant/projectmanager. Na een studie in de richting van duurzame energie heb ik twee jaar gewerkt in de energiesector. Inmiddels ben ik ruim een jaar aan het werk als consultant binnen Windkracht 5!. Kortom, energie zit al grotendeels in mijn DNA. Mijn doel is om de wereld duurzamer te maken, dit zorgt ervoor dat ik een enorme drive heb om een bruikbaar resultaat neer te zetten in de projecten waar ik mee bezig ben in de energiewereld.

Om basiskennis als projectmanager te vergaren heb ik de opleiding PRINCE2 Agile Project Management gevolgd. Deze kennis komt mooi van pas in de projecten die ik doe, natuurlijk iedere keer specifiek afgestemd op de situatie en klant. Structuur en overzicht bieden is voor mij belangrijk binnen de projecten die ik doe. Uiteraard betekent dit niet dat ik mij vast houd aan een omlijnde werkwijze. Ik luister juist graag naar mensen en probeer daarmee op een zo breed mogelijk gedragen manier projecten te doorlopen.

Bij Windkracht 5! voel ik me heel erg thuis. De informele sfeer tussen alle collega’s, de korte lijntjes en de enorme schat aan kennis en ervaring van iedereen spreekt mij erg aan. Net als de kans om mezelf verder te ontwikkelingen. Tijdens de tweewekelijkse gesprekken bespreek ik mijn eigen doelen en de voortgang daarvan met een partner. We kijken daarbij naar mijn ontwikkelingen en de kernwaarden van Windkracht 5! Voor mij is dit ontzettend fijn. In de komende jaren wil ik mijn skills nog verder uitbreiden door ervaring op te doen in diverse projecten zodat ik mijzelf blijf ontwikkelen!