Wie zijn wij?

Volg ons LinkedIn

Edwin Groot

Partner |

Edwin Groot

Mijn naam is Edwin en ik ben ruim 23 jaar actief in de energiesector. Veel ervaring heb ik opgebouwd in zowel de instandhouding als de aanleg van gas-, elektriciteit- en telecomnetten bij netbeheerders in Nederland, Ierland en Tsjechië. Ik vind het belangrijk om zowel in het management, binnen bedrijven waar ik gewerkt heb als in de energiesector, veel nadruk te leggen op het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden. Het aanspreken van het enorme potentieel dat in goede samenwerkingen verborgen ligt in combinatie met het werken met veel verschillende personen en organisaties trekt mij enorm aan!

Mijn ervaring en deskundigheid zet ik sinds 12 jaar ook in bij diverse commissies. Binnen deze commissies worden voorstellen beoordeeld die gericht zijn op het leveren van een bijdrage aan de energietransitie in Nederland en het versterken van de kennispositie van West-Europa. Met deze beoordeling wordt bepaald of voorstellen in aanmerking komen voor nationale of Europese subsidies.

Binnen Windkracht 5! help ik met veel plezier jonge talenten als mentor in hun ontwikkelstappen. Ik vind het belangrijk dat onze jonge talenten als persoon sterker worden waardoor ze zelf beter in staat zijn om hun eigen talenten volledig en onbevangen in te zetten. Voor mij is Windkracht 5! een mooie samenwerking tussen een groep enthousiaste en inspirerende collega’s. Ik vind het heel fijn om hier mijn ervaringen over te kunnen dragen en om gezamenlijk aan een mooie ambitie te werken: het realiseren van beweging in transitie. Het geeft mij veel energie om te zien dat wij steeds weer in staat zijn om complexe projecten of samenwerkingen een stap voorwaarts te laten maken!

Nancy Kabalt

Partner |

Nancy Kabalt-Groot

Ik ben Nancy, een zeer bevlogen consultant en interim manager in de energiesector. Het werken in de energietransitie en het benutten van de kracht van diversiteit vormen mijn drijfveren.
Nadat ik jaren geleden mijn vwo-diploma behaalde, ging ik voor een jaar het avontuur aan op een high school in Amerika. Eenmaal terug in Nederland studeerde ik binnen 4 jaar af aan de UvA. Mijn eerste echte job-uitdaging vond ik bij Giant Bicycles, waarna ik via Dotcom mijn intrede in de energiesector maakte. Inmiddels ben ik vele mooie ervaringen rijker in de energiesector.

Ik vind het geweldig om als consultant met het team van Windkracht 5! het verschil te kunnen maken voor onze klanten. Zonder omlijnde kaders én met het oog gericht op elke unieke klant. Met mijn talent en expertise zorg ik voor duurzaam gedragen veranderingen binnen organisaties. Voor mij is het belangrijkste dat deze veranderingen bestaan uit de combinatie van grote veranderingen die plaatsvinden in de buitenwereld met het opbouwen van nieuwe teams om die veranderingen het hoofd te bieden. Mijn kracht zit in het laten slagen van samenwerkingen. In mijn ogen zijn het de mensen die de transities maken in bedrijven. Als ik weer vertrek zijn het de mensen die de kar trekken. Dat is voor mij echt onherstelbare vooruitgang!

Goziëm Frijmersum

Partner |

Goziem Frijmersum

Mijn naam is Goziëm en ik ben één van de oprichters van Windkracht 5! Starten van W5! was voor mij een unieke mogelijkheid om met gelijkgestemden kennis, ervaring en bevlogenheid te bundelen en in te zetten voor de energietransitie.

Na mijn technische en bedrijfskundige opleidingen ben ik mij gaan focussen op het verbeteren van assetmanagement, operations en het toepassen van data-gedreven oplossingen. Ik heb in verschillende senior managementfuncties gewerkt voor bedrijven in de energie- en procesindustrie, opererend in Nederland en de UK.

Opgegroeid in Suriname tussen verschillende culturen heb ik geleerd hoe te verbinden met anderen in de samenwerking. Daar zit voor mij de kern van inclusiviteit: jouw rol en verantwoordelijkheid innemen in de groep, zonder de kern van jouw eigen ‘zijn’ aan te passen. Ik vind dat alleen als jij jezelf mag zijn, jouw talenten volledig tot bloei komen. Als bestuurder binnen Windkracht 5! zet ik me ervoor in dat dit dé plek wordt waar de transitie naar de beste versie van jezelf direct bijdraagt aan de transitiedoelstellingen van onze opdrachtgevers.

Henriëtte Derks

Partner |

Henriette Derks

Mijn naam is Henriëtte. Met veel passie streef ik naar het bereiken van duurzaam resultaat door te zoeken naar manieren die het beste uit mensen en organisaties te halen. Het optimaliseren en stroomlijnen van processen geeft mij energie.

Ik heb diverse adviseursrollen bekleed bij netbeheerders, combi organisaties en aannemers. Dankzij deze ervaringen in combinatie met mijn brede ervaring als lijn-, project- en interim- en verandermanager heb ik een sterke focus op het bereiken van blijvende resultaten. Ik sta voor een aanpak met aandacht voor zowel de harde als de zachte kant van ontwikkeling en verandering. Verandering van organisatiecultuur of houding en gedrag van medewerkers gaat niet vanzelf. Het betreft geen knop je die van de ene op de andere dag omzet, maar het is een continue weg die je samen doorloopt om langzaam maar zeker het gestelde doel te bereiken. Met mij kun je er van op aan dat ik een portie boerinnenverstand, een luisterend oor, doorzettingsvermogen en relativeringsvermogen mee breng, dus samen komen we er vast!

Ryco Buffinga

Partner |

Ryco Buffinga

Mijn naam is Ryco. Het bereiken van tastbare resultaten en het aansturen van meerdere projecten tegelijkertijd geeft mij veel energie! Inmiddels heb ik ruim 14 jaar ervaring in het opzetten, uitvoeren en implementeren van projecten en programma’s bij diverse grote organisaties zoals KPN, ING, Stedin, Alliander en Enexis.

Het schakelen tussen verschillende niveaus binnen organisaties gaat mij gemakkelijk af. In mijn rol als consultant zorg ik ervoor dat ik mensen achter een gemeenschappelijk doel krijg met als belangrijkste factor; het beste in professionals naar boven halen! Als (project)manager heb ik zowel oog voor de mensen die een rol spelen, maar verlies ik ook de (politieke) omgeving niet uit het oog.
Ik vind het belangrijk om in mijn projecten aandacht te hebben voor alle facetten van de verandering. Van organisatiedoelstellingen, visies van directie en werknemers tot de veranderingen in de manier van werken. Elke organisatie is anders en heeft andere tools nodig om duurzame vooruitgang te realiseren. Binnen Windkracht 5! hanteren wij daarom geen vaste modellen, we kijken niet naar kaders maar naar nieuwe mogelijkheden binnen projecten. Waarbij ik mijn eigen invulling kan geven op basis van mijn eigen idee, ervaring en talent!

Bram Straten

Business Consultant |

Bram Straten

Ik ben Bram, een consultant in de energiesector met een voornamelijk leidinggevende achtergrond. Mijn loopbaan ben ik in 2009 gestart bij Defensie, aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. In die periode heb ik mezelf goed leren kennen waar ik dankbaar voor ben want al deze lessen en ervaringen kan ik tot op de dag van vandaag toepassen in mijn werk.

Na een studie Militaire Krijgswetenschappen en Internationaal Recht kreeg ik de kans om als managementtrainee bij Alliander te gaan werken. Na dit traineeship heb ik tot 2021 verschillende leidinggevende functies binnen Alliander vervuld en veel ervaring opgedaan in de energiesector. Een mooie nieuwe uitdaging volgde om als consultant voor Windkracht 5! aan de slag te gaan en bij verschillende klanten het verschil te gaan maken in de energiesector!

Mijn energie haal ik uit samenwerken met een groep mensen en met elkaar de gestelde doelen te bereiken. Belangrijk vind daarbij om op sociale wijze met elkaar om te gaan, ervoor te zorgen dat klanten zich gehoord voelen en dat ik acceptatie voor voorgestelde oplossingen kan creëren in mijn stakeholderveld. Mensgerichte aanpak, waarbij processen en methoden moeten aansluiten op de uitdaging is waar ik voor sta. Verandering begint immers bij mensen!

Sandeep Punwasi

Business Consultant |

Sandeep Punwasi

Mijn naam is Sandeep en ik geloof dat je met het creëren van draagvlak gezamenlijk doelen bereikt en daardoor op een duurzame manier impact maakt op de omgeving. Van origine ben ik afkomstig uit Suriname, waar ik na mijn bachelor studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft mijn master Sustainable Energy Technology heb behaald. Een bijdrage leveren aan de energietransitie als maatschappelijke en technische uitdaging is voor mij belangrijk. Ik krijg veel energie door vanuit de technische inhoud continu maatschappelijke impact te creëren!

Door mijn leergierigheid te combineren met goed luisteren, laat ik mijn analyse en creativiteit los om vervolgens tot voorstellen te komen. Ik ben leergierig en hou ervan om mijn kennis op diverse vlakken te verbreden zodat ik die ook weer zo breed mogelijk kan inzetten.

Bij Windkracht 5 ben ik terecht gekomen via Global People. Tijdens de kennismakingsgesprekken was het voor mij al snel duidelijk, dit avontuur aan gaan en samen met Windkracht 5 meegroeien past bij mij! De open en transparante werksfeer in combinatie met de korte lijnen binnen onze organisatie spreken mij aan. Ik vind het bijzonder dat je als medewerker ook invloed kunt hebben op de toekomstkeuzes die wij maken als bedrijf.

Ewoud Groot

Business Consultant |

Ewoud Groot

Ik ben Ewoud, de komende jaren ga ik mijzelf binnen Windkracht 5! ontwikkelen tot een ervaren consultant/projectmanager. Na een studie in de richting van duurzame energie heb ik twee jaar gewerkt in de energiesector. Inmiddels ben ik ruim een jaar aan het werk als consultant binnen Windkracht 5!. Kortom, energie zit al grotendeels in mijn DNA. Mijn doel is om de wereld duurzamer te maken, dit zorgt ervoor dat ik een enorme drive heb om een bruikbaar resultaat neer te zetten in de projecten waar ik mee bezig ben in de energiewereld.

Om basiskennis als projectmanager te vergaren heb ik de opleiding PRINCE2 Agile Project Management gevolgd. Deze kennis komt mooi van pas in de projecten die ik doe, natuurlijk iedere keer specifiek afgestemd op de situatie en klant. Structuur en overzicht bieden is voor mij belangrijk binnen de projecten die ik doe. Uiteraard betekent dit niet dat ik mij vast houd aan een omlijnde werkwijze. Ik luister juist graag naar mensen en probeer daarmee op een zo breed mogelijk gedragen manier projecten te doorlopen.

Bij Windkracht 5! voel ik me heel erg thuis. De informele sfeer tussen alle collega’s, de korte lijntjes en de enorme schat aan kennis en ervaring van iedereen spreekt mij erg aan. Net als de kans om mezelf verder te ontwikkelingen. Tijdens de tweewekelijkse gesprekken bespreek ik mijn eigen doelen en de voortgang daarvan met een partner. We kijken daarbij naar mijn ontwikkelingen en de kernwaarden van Windkracht 5! Voor mij is dit ontzettend fijn. In de komende jaren wil ik mijn skills nog verder uitbreiden door ervaring op te doen in diverse projecten zodat ik mijzelf blijf ontwikkelen!

Gerhold Runneboom

Consultant |

Ewoud Groot

Ik ben Gerhold, een echte levensgenieter, professional, familieman, manager en leider die graag nieuwe uitdagingen aangaat. Met veel passie ga ik dan ook de uitdaging aan om mijn kennis en ervaring in te zetten om de missie – beweging in energietransitie – tot stand te brengen.

Geboren in het jaar van het wonderbaarlijke verhaal van Apollo 13 (1970), ben ik al op jonge leeftijd geïnteresseerd geraakt in het raakvlak tussen bedrijfsvoering en techniek. Na mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, volgde een lange carrière bij IBM. Hier kreeg ik de kans om zowel in Nederland, Europa als de Verenigde Staten te werken met hele diverse en multidisciplinaire teams. Vele complexe bedrijfsproblemen in verschillende industrieën, waaronder de energiemarkt, passeerden in mijn werk de revue. Om feeling te houden met wat er leeft, wat werkt en waar knelpunten liggen (zowel als consument als producent) ben ik eind 2021 gestart als Energiecoach binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Binnen Windkracht 5 voel ik mijzelf helemaal op mijn plek dankzij het hechte team van enthousiaste, down-to-earth professionals en veranderaars die weten waar ze over praten. Ik vind het mooi dat wij als Windkracht 5 een duidelijke visie hebben en op allerlei manieren echt verandering in gang zetten in de energietransitie. Mijn focus ligt op het maximaal inzetten en benutten van data en nieuwe technologieën om de energietransitie te versnellen. Dit betekent ook verbinden van mensen en organisaties en veelal complex lijkende problemen terugbrengen tot behapbare brokken. Zo maken we samen de transitie mogelijk!

Lieke Rooker

HR ondersteuning |

Ewoud Groot
Mijn naam is Lieke en ik ondersteun Windkracht 5 met diverse werkzaamheden op het gebied van HR. Ik doe dit een aantal uren per week zodat ik dit goed kan combineren met mijn studie Business Administration aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Windkracht 5 biedt mij een flexibele bijbaan waarbij ik veel kan leren op het gebied van HR. Voor mij is het ontzettend fijn dat ik de ruimte en mogelijkheden krijg om mijzelf te ontwikkelen.

Het leren van nieuwe dingen en het werken met collega’s die plezier hebben in hun werk geeft mij energie. Ik voel mij daarom erg thuis in de jonge, groeiende organisatie van Windkracht 5. De informele en transparante werksfeer vind ik prettig. Binnen het team helpen we elkaar om een nog betere versie van jezelf, de organisatie en onze opdrachtgevers te creëren en daar word ik blij van!

Wendy Dubbeld

Associate consultant |

Ewoud Groot

Ik ben Wendy, inmiddels ruim 20 jaar actief in de energiesector. Het helder krijgen van ambities en het omzetten van ideeën naar concrete plannen en uitvoerbare acties geeft mij veel energie. Na mijn studies commerciële economie en bedrijfskunde ben ik overgestapt van de telecomwereld naar een energieleverancier.

Met veel plezier heb ik hier diverse senior management functies vervuld op het gebied van strategie en projectmanagement. In 2010 ben ik gestart als zelfstandig adviseur en sindsdien heb ik voor klanten in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Japan interessante opdrachten mogen uitvoeren. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven uitdagen, daarom heb ik naast mijn werk een aantal jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan naar kenniscreatie. In maart 2020 heb ik mijn proefschrift met succes verdedigd.

Werken in de energiesector is nooit saai. Er gebeurt zoveel, dat het de kunst is om in de veelheid aan informatie, contacten en belangen samen tot gerichte actie te komen. Gelukkig versta ik die kunst goed (als ik zo onbescheiden mag zijn 😉) en word ik daar ook heel blij van! Daarom ben ik bij Windkracht 5 gekomen als associate consultant. Mijn ervaring zit hem voornamelijk in rollen als facilitator van werksessies, adviseur of programmamanager en daarin werk ik graag samen met klanten en collega’s. Bij Windkracht 5 werken collega’s met dezelfde drijfveren en aanvullende invalshoeken en kwaliteiten, waardoor we samen nog meer impact kunnen maken.

Marieke Donkervoort

Associate consultant |

Ewoud Groot
Mijn naam is Marieke en mijn kracht zit in het creëren van impact. Met mijn enthousiasme en charme in combinatie met mijn integere persoonlijkheid inspireer ik graag mijn omgeving en neem zo de mensen mee in beweging.

Al tijdens mijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam trokken strategie en veranderkunde mijn aandacht. De kunst om organisaties in beweging te krijgen en het denken en doen impactvol te beïnvloeden is mijn passie. Met deze passie voor strategie en uitvoering heb ik mij in diverse bestuurlijke functies bij (energie)bedrijven ingezet om duurzame veranderingen te brengen.

Door een persoonlijke relatie met een van de Windkracht 5 partners ben ik als associate aangesloten. Mijn enthousiasme en vertrouwen in heel Windkracht 5 deel ik graag met mijn netwerk. Want samen creëren wij meer impact. De focus en aandacht om mensen bewust in beweging te krijgen en de durf hebben om de grenzen van overtuigingen, skills en gedrag te stretchen, maakt ons een sterk team!

Anu Kandpal

Consultant |

Ewoud Groot
Mijn naam is Anu en ik heb een passie voor het implementeren van innovatieve vormen van duurzame praktijken. Omdat ik gezamenlijk met gelijkgestemden impact wil maken in de energiesector heb ik mij eind 2022 aangesloten bij het team van Windkracht 5.

Na mijn master in Supply Chain Management in Ierland en certificaat in Systems Thinking ben ik mij in diverse functies gaan focussen op duurzaamheid, ook als eigen ondernemer. Zo heb ik mijn eigen non-profit stichting opgezet om het bewustzijn op voedselverspilling te bevorderen. En heb ik een eigen cateringbedrijf opgericht gefocust op catering, kookworkshops en teambuilding. Dit sloot perfect aan bij mijn persoonlijke interesse in koken, filosofie en psychologie.

Ik ben opgegroeid in India en heb een diverse achtergrond in verschillende sectoren, landen en culturen. Daarnaast spreek ik veel talen. Hierdoor heb ik geleerd om problemen vanuit verschillende oogpunten te bekijken. Mijn kracht zit in het begrijpen van mensen, hun behoeften en het werken in groepsdynamiek. Een bijdrage leveren aan het bouwen van een betere toekomst geeft mij veel energie. Ik ben dan ook klaar om met Windkracht 5 verandering in de energiesector teweeg te brengen.

Naïma Kassem

Senior manager en consultant |

Ewoud Groot
Ik ben Naïma, een gepassioneerde senior manager en consultant. Na mijn studie Technische Bedrijfskunde heb ik diverse management- en bestuursfuncties vervuld. Mijn carrière startte in de commerciële sector maar als snel maakte ik de overstap naar de energiebranche. Deze branche vind ik ontzettend interessant, zowel vanuit maatschappelijke relevantie als vanuit organisatorische en bedrijfskundige aspecten.

Tijdens mijn carrière heb ik geleerd hoe belangrijk het is om samen te werken met verschillende belanghebbende zoals bijvoorbeeld overheden, toezichthouders en partners in de sector. Maar ook het belang van het in spelen op veranderende omstandigheden en hoe je als organisatie wendbaar kunt blijven. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ervan overtuigd ben dat elke organisatie de potentie heeft om positieve veranderingen teweeg te brengen. Ik heb geleerd dat mijn ervaring in het begeleiden van veranderingen en mijn visie op de sleutelrol van mensen in elke transitie het verschil kan maken voor onze klanten.

Vol overtuiging heb ik de overstap naar Windkracht 5 gemaakt omdat ik hier met mijn talent kan bereiken wat ik graag wil, mensen raken en impact maken! Bij Windkracht 5 maakt het niet uit waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of wat je voorkeur is, hier kun je gewoon zijn wie je bent en waar je zelf voor staat. Ons team is zeer divers en iedereen heeft een verschillende achtergrond en ervaring. Dit stelt ons in staat om innovatieve oplossingen te bedenken en juist te leren van elkaars perspectieven. Door de open-minded houding lukt het ons om voorbij conventionele ideeën te denken en te komen tot creatieve oplossingen, die zowel waarde creëren voor onze klanten als voor de samenleving als geheel.

Ik ben erg trots om deel uit te maken van dit team en kijk er naar uit om samen te blijven werken aan een duurzame toekomst.

Jacoline Kool

Senior consultant |

Ewoud Groot

Mijn naam is Jacoline en ik ben geboren met de drive om van de wereld een betere plek te maken. Zowel privé als in mijn werk. Ik geniet ervan om data in te duiken, deze te analyseren en op basis daarvan te adviseren welke veranderingen kunnen worden doorgevoerd.

De energiesector is nieuw voor mij. Na mijn bachelor Sociale Geografie en Planologie en de master International Development Studies heb ik de afgelopen jaren gewerkt als adviseur voor ontwikkelingsorganisaties. De overstap naar de energiesector is voor mij een bewuste keuze. Ik wil mij wil gaan bezighouden met de oplossing van het urgentste probleem waar Nederland op dit moment voor staat: de energietransitie. Mijn ambitie is torenhoog: ik wil dat mijn kinderen opgroeien in Nederland en niet in Utrecht-aan-zee!

Windkracht 5 doet wat we nu moeten doen in Nederland: de energietransitie versnellen. Tijdens de kennismakingsgesprekken was het voor mij daarom al snel duidelijk: Windkracht 5 past bij mij. Het werken met inhoudelijk gedreven, diverse, intelligente collega’s in de energietransitie spreekt mij aan. Binnen het team ben ik gedreven om er op te letten dat wij niet alleen kijken naar de resultaten die wij behalen, maar dat we ook reflecteren op de stappen die gezet zijn om op een constructieve manier hier van te leren. Ik vind het geweldig dat ik deel mag uit maken van Windkracht 5.